Dėl greičio viršijimo klientas išteisintas

Lietuvos kelių policijos tarnyba 2021 m. birželio mėnesį klientą patraukė administracinėn atsakomybėn pagal ANK 416 str. 6 d. dėl to, kad tariamai klientas viršijo greitį, t. y. vairavo transporto priemonę 165 km/h greičiu. Dėl to, klientui skirtas 4 mėnesių teisės vairuoti transporto priemones atėmimas, taip pat bauda.

Klientas, nesutikdamas su tokiu policijos nutarimu, kreipėsi teisinės pagalbos ir jam suruošėme skundą dėl policijos nutarimo, klientas taip pat atstovautas pirmosios instancijos teisme. Gynybos pozicija buvo tokia, kad jeigu administracinis nusižengimas (ANK 416 str. 6 d.) ir padarytas, jį padarė ne klientas.

Pirmosios instancijos teismui išnagrinėjus bylą, teismas priėjo prie išvados, kad byloje nėra pakankamai įrodymų, jog būtent klientas padarė administracinį nusižengimą. Kitaip tariant, policija klientą atsakomybėn patraukė tik prielaidų pagrindu.

Dėl to, teismas konstatavo, kad klientas atsakomybėn pagal ANK 416 str. 6 d. negali būti patrauktas ir jo atžvilgiu procesas nutrauktas, policijos nutarimas panaikintas. Pati policija tokio teismo nutarimo net neskundė.

Taigi, klientui nebereikėjo mokėti nei baudos, viršijančios 500 Eur, nei būti be teisės vairuoti transporto priemones.

Jeigu ir Jums reikalinga teisinė pagalba, maloniai kviečiame kreiptis.